Logo SDO VerzuimVitaal Na een tactisch sterke eerste helft en met een ruststand 6-11 liet SDO/VerzuimVitaal het Dordse DeetosSnel in de tweede helft terug komen in de wedstrijd.

DeetosSnel kwam zelfs op voorsprong, maar na twee doelpunten in de laatste twee minuten troken de Kamerikers toch aan het langste eind.

De bezoekers hadden het plan klaar om DeetosSnel te bestrijden. Vanaf het beginsignaal werd dit goed uitgevoerd door het achttal. DeetosSnel kon daardoor niet het spelletje spelen wat ze graag spelen. SDO/VerzuimVitaal bleef goed verdedigen en aanvallend geduldig zoeken naar de juiste kans. Het verschil werd zelfs zes doelpunten. In de laatste minuut voor rust scoorde de thuisploeg nog 6-11.

Vol goede moed startte SDO/VerzuimVitaal weer de tweede helft om de wedstrijd winnend te gaan afsluiten. Na enkele minuten spelen was duidelijk dat er een ander team dan in de eerste helft speelde. Er werd mat aangevallen, er was weinig variatie en de schoten waren slecht. DeetosSnel had zich inmiddels aangepast aan de verdedigende tactiek van de Kamerikers kwam de thuisclub kwam terug tot 15-15.

Na een eerste mislukt schot scoorde Dico Beijeman de 16-15 met nog veertig seconden te spelen. DeetosSnel kreeg in de resterende slotseconden nog goede kansen, maar scoorde niet.

Foto: PR/SDO
39 SDO