Logo SDO Afgelopen zaterdagmiddag wisten de Kamerikse korfballers van SDO/Blijwerkt te winnen van de 110 jaar oude Korfbalvereniging Amstelveen en gaat daarom als koploper de zaal in.

De zege kwam overigens moeizamer tot stand, dan de 19-14 uitslag doet vermoeden.

De start van SDO was heel slecht en de ploeg keek na kwartier tegen een 5-1 achterstand aan. Na een time-out kwam SDO iets beter in het spel. Ook al was het nog steeds niet goed, de de Kamerikers kwamen terug naar 5-4. SDO ging steeds beter spelen, ook al was het nog steeds niet best, maar toch met een 7-8 voorsprong kon gaan rusten.

Na de thee kwam SDO goed uit te startblokken en wat in de eerste helft niet lukte, leek nu beter te gaan: Door een sterke vijftien minuten werd het verschil gemaakt en kwam SDO tien minuten voor tijd op een 11-17 voorsprong door en was de wedstrijd gespeeld.

Doordat de bezoekers de wedstrijd gecontroleerd uitspeelden met lange aanvallen, kon het goed spelende KVA de Kamerikse ploeg niet meer in gevaar brengen. Er werd nog wel om en om enkele keren gescoord wat resulteerde in een 14-19 overwinning voor het team van Jesper Oele.

Foto: SDO/BLIJWERKT
Kim van Leeuwen scoort voor SDO tegen KVA
sdo