Logo SDO VerzuimVitaal Vooraf was zaterdag de doelstelling van de uitwedstrijd bij SCO in Wolvega duidelijk voor de korfballers van SDO/VerzuimVitaal uit Kamerik: zelf winnen en…

vervolgens hopen dat ROHDA zijn sportieve plicht zou doen door te winnen van Unitas. Zoals vaak in de soort wedstrijden was het begin heel stroef door spanning en druk. SDO had daar als eerste al snel geen last meer van en liep hierdoor uit naar een 5-1 voorsprong. SDO bleef gestaag doorgaan met goed verdedigen en aanvallen. Dit resulteerde in een ruime 15-9 voorsprong bij rust.

Door matig verdedigen kon SCO terug komen tot een verschil van vier doelpunten waarna SDO opnieuw uitliep naar een 19-12 voorsprong. SCO zette nog een keer aan en kwam terug tot 19-15. Dichter bij dan vier doelpunten kwam SCO echter nooit in het resterende deel van de wedstrijd. Ongeveer vijf minuten voor tijd kwam het besef bij de Kamerikers dat Unitas dik voor stond en dat niet meer weg zou geven.

SDO zette uiteindelijk de score op 25-31 in één van de beste wedstrijden van dit zaalseizoen. Het gevolg was wel dat SDO het volgend seizoen een klasse lager in de overgangsklasse speelt.

Foto: SDO/VerzuimVitaal
Hilbert van Koerten van VerzuimVitaal wordt getorpedeerd door zijn tegenstander van SCO en benut daarna de verkregen strafworp
10 sdo