Logo Polsstokverspringen5Zaterdag 6 mei in Linschoten, op Sportpark Rappijnen, start het seizoen voor polsstokverspringen. Naast veel bekende springers staat ook de jonge generatie, waaronder veel…

nieuwkomers, te trappelen van ongeduld. Bij de senioren is Erwin Timmerarends een veelbelovend talent en belooft een geduchte concurrent van Jaco de Groot te worden. De Groot is komende tijd een aantal keren niet aanwezig wegens een reis naar het buitenland. Andere veelbelovende kanshebbers op de top zijn Rian Baas, Maik Backx ,Thomas van Midden, Wilco van Amerongen en Zegvelder Paul van Meijeren.

De Harmelense Dymphie van Rooijen is onbetwiste heerseres bij het damesspringen. Zij zit met 17.50 m dicht tegen het Nederlands record van 17.58 m. Haar uitdagers zijn de routiniers Wendy Helmes, Liebeth de With en Kimberley Engelhart. De aanstormende jeugdtalenten Fabienne Overbeek, Demi Groothedde en Judith den Hollander staan in de startblokken om aan de strijd deel te nemen.

Bij de junioren zijn alle ogen gericht op  Ricardo Faaij ‘polsstokspringer van 2016’ die zelden onder de 18 meter springt. Daniël Cluistra zou mogelijk voor een verrassing kunnen zorgen dit seizoen.