Logo Quirine LemoineDe Woerdense tennisster Quirine Lemoine nam deze week deel aan de Al Habtoor Tennis Challenge in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. In de kwalificatieronde was ze als…

eerste geplaatst en dit maakte ze ook waar. Hoewel ze in de derde ronde een matchpoint overleefde, plaatste ze zich voor het hoofdtoernooi.

In de eerste ronde speelde ze tegen een tennisster uit Oman die met een wildcard tot het toernooi was toegelaten. Quirine won met twee keer 6-0.
In de tweede ronde was Su-Wei Hsieh uit Taiwan, die ooit nummer 23 van de wereld was. Quirine verloor met 6-1 en 6-4. Ondertussen had Quirine zoveel punten vergaard dat ze bij de beste 200 speelsters van de wereld hoort en ze in januari mag meedoen aan de kwalificaties voor de Australian Open.

In het dubbelspel speelde ze met landgenote Cindy Burger uit Volendam.
In de eerste rode schakelden ze de als nummer drie geplaatste Aleksandra Krunic uit Servië en Galina Boskoboeva uit Kazachstan in een beslissende derde tiebreak set uit.
In de kwartfinale kwamen ze weer de Taiwanese Hsie tegen, die in het dubbelspel ooit nummer één van de wereld was, samen met Valeria Savinykh uit Rusland.

De twee Nederlandsen verloren met 7-5 en 6-1.