Met drie doelpunten in de laatste drie minuten eindigde het voetbalduel tussen Zwammerdam en VEP op z’n zachts gezegd sensationeel. Maar ook de start mocht er zijn.

De wedstrijd was nog maar nauwelijks op gang gekomen, toen Jeroen Plug een verdedigingsfout van de thuisclub afstrafte: 0-1. Zwammerdam zocht daarna resoluut de aanval. Het veldoverwicht leverde echter nauwelijks kansen op, ook al omdat VEP secuur verdedigde.

Bijna negentig minuten lang zag het er naar uit dat de drie punten konden worden meegenomen naar Woerden. Een door Koen Woudenberg benutte penalty leverde Zwammerdam in de laatste minuut van de reguliere speeltijd echter alsnog de gelijkmaker op. Nog geen twee minuten later waanden de Dammenaren zich winnaar, toen Morris van Vliet raak kopte: 2-1.

Niemand die er nog op rekende, maar het alles-of-niets offensief van VEP werd direct beloond met de gelijkmaker van Pim Janmaat: 2-2. Een eindresultaat, waardoor twee ploegen teleurgesteld het veld verlieten, omdat de winst binnen bereik leek.

Foto’s: Jaap Peters / VVZwammerdam