Logo Waterpolo Afgelopen zaterdag speelden de heren van ZPC Woerden thuis tegen de huidige nummer 2, SG West-Friesland. Op voorhand was de verwachting dat de ploegen redelijk…

aan elkaar gewaagd zouden zijn. Woerden kon de score openen in het Batensteinbad via Roeland v.d. Bosch. Het waren echter de West-Friezen die daarna het initiatief overnamen. De bezoekers waren zeer effectief met de kansen die zijn kregen en konden een 1-4 voorsprong pakken. In de tweede periode herpakte Woerden zich, alleen kwam het niet tot score. De verdediging van SG West-Friesland lag compact en waar door de Woerdenaren lastig gaten werden gecreƫerd.

Halverwege de wedstrijd leidden de bezoekers met 1-5. Ondanks het sterkere spel van de West-Friezen lukte het de Woerdenaren om in de derde periode terug te komen in de wedstrijd. De bezoekers werden teruggedrongen en dankzij twee doelpunten van Stefan Bosch werd de achterstand verkleind tot 3-5. In de laatste periode was Woerden strijdbaar om alsnog punten te gaan pakken. De bezoekers kwamen echter als eerste tot score in het vierde kwart. Alleen Ber van de Wijden wist nog een Woerdens doelpunt te maken, zodat de eindstand op 4-6 werd bepaald.

Foto’s: Henk Wit