Logo MontfoortNa de verrassende overwinning op AFC waren de voetballers van Montfoort voor 99% gevrijwaard van degradatiezorgen. Zaterdag was SVL uit Langbroek de tegenstander dat met…

eveneens 33 punten gelijkwaardig aan de thuisploeg moest zijn. Het eerste kwartier van de ontmoeting was het tempo veel te traag. Dat bleef zo tot bijna een half uur spelen. Door gestuntel in de verdediging kreeg Bart Roelofs de kans om te scoren en hij liet doelman Merkens dan ook kansloos. Acht minuten later kreeg ook Miquel Ballo een opgelegde kans en hij bepaalde de ruststand daarmede op 2-0.

Evenals de heenwedstrijd kwam Montfoort slap uit de kleedkamer. Even leek Montfoort de 3-0 aan te tekenen, maar nog geen 10 seconden later was het Selcuk Albayrak, die vrij simpel de aansluitingstreffer scoorde. Even leek het dan toch weer een wedstrijd te worden, maar een kwartier later was het Miquel Ballo, die met een fraaie lob doelman Merkens kansloos liet. Tien minuten later was het Max Verweij, die eindelijk mocht scoren. Het slotakkoord was voor Marck van Baal, die de eindstand bepaalde op 5-1.