Logo Singelloop Maandagavond was het zover: de 40ste Woerdense Singelloop ging van start. Waarschijnlijk was het ook de warmste tot nu toe! Extra water werd aangevoerd om…

de dorst van de lopers te lessen en voor verkoeling te zorgen. Maar de hitte kon de kleine dappere lopertjes die deelnamen aan de Jeugdloop niet deren. Hun enthousiasme kende weer geen grenzen. De allerkleinsten vonden hun rondje zelfs te kort en besloten om er nog één te doen!

Klokslag acht uur ging de grote groep lopers (540) nabij de Parijsebrug op weg voor één, twee of drie ronden langs de Woerdense singels. Zij hadden het al gauw zwaar en moeten jaloerse blikken hebben geworpen op de vele zwemmers in het singelwater langs de route. Zonder gezondheidsproblemen haalden allen toch de finish, gelukkig hoefden de ehbo’ers nergens in te springen.

Dankzij alle andere vrijwilligers (inschrijving, verkeersregelaars, politie, tijdwaarneming, enz.) is de jaarlijkse Singelloop weer een mooie (warme) Woerdense happening geworden.

Foto’s: Henk Wit