Logo Voetbal 5 Siveo heeft in Kamerik alleen het eerste kwartier laten zien waar het toe in staat is. Na een snelle voorsprong werd het echter compleet afgebluft op strijdlust met…

als resultaat een verdiende 3-2 zege voor de Kamerikers.

De geel-blauwen kwamen goed uit de startblokken. Vooral de beide buitenspelers waren in die eerste fase regelmatig hun tegenstander te snel af. Het was Gerwin Verlaan die de score opende op een lepe pass van broer Martijn (0-1). Het vormde voor Kamerik het sein om de duels wat energieker aan te gaan. Het pakte daarmee weliswaar enkele gele kaarten maar het wist uiteindelijk wel het tij te keren.

Vanuit een vrije trap forceerde Kamerik na een half uur de gelijkmaker (1-1). Siveo kwam via Mike van der Steen nog wel op een nieuwe voorsprong, maar het had daarvoor de hulp van de goalie nodig (1-2). Vanuit een fraai opgezette aanval kwam Kamerik op slag van rust opnieuw op gelijke hoogte (2-2).

Na de pauze dicteerde een veel strijdvaardiger Kamerik de wedstrijd. Het kreeg ook de betere kansen en kwam – met hulp van een aarzelend optredende Siveo-defensie – halverwege de tweede helft voor het eerst op voorsprong (3-2). Even later leek er de definitieve knock-out voor de Zegveldse bezoekers, maar een penalty werd hoog overgeschoten. Feitelijk was er echter van Siveo nauwelijks gevaar meer te duchten.

Foto’s: Anno Visser