Siveo heeft SC Harmelen het eerste puntenverlies toegebracht. De jongens van coach Koos van Zoest hielden de torenhoge kampioenskandidaat in op sportpark Bijleveld op 0-0. Een puike prestatie voor de geel-blauwen, die met een viertal jeugdspelers aantraden.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat Siveo zich niet zomaar naar de slachtbank wilde laten leiden. Het werd weliswaar direct in een verdedigende positie gedwongen, maar wist het gevaar van de flitsende aanvallers van SCH knap te beteugelen.

De Harmelense scoringsmogelijkheden bleven beperkt. De jeugdige Zegveldse defensie gaf nauwelijks ruimte weg en bij de weinige echt gevaarlijke situaties was er altijd nog de uiterst betrouwbare goalie Erik Streng. Zelf kreeg Siveo halverwege de eerste helft via een knap uitgespeelde counter slechts één mogelijkheid, maar Ricardo Wursten kwam een teenlengte tekort.

Na de thee leek het direct raak voor SCH, maar de vermeende openingsgoal werd geannuleerd wegens buitenspel. Siveo hield vooral in de slotfase met enig fortuin het doel schoon. Zo raakte SCH nog de lat, maar nam ook de frustratie bij een aantal Harmelense spelers duidelijk toe.

Het leidde voor SCH nog tot een reeks gele kaarten (6 stuks), terwijl het gevaar van Siveo-zijde bleef beperkt tot een counter, waarbij Luuk Blonk ternauwernood het doel miste.

Het zou voor Siveo ook beslist teveel zijn geweest, het was uiteraard al heel content met de dubbelblanke stand.

Foto’s: Dick van den Hoeven