Logo Siveo Siveo is het seizoen goedgestart met een 4-2 overwinning op Gouda. Hoewel de Gouwenaren voetballend bepaald niet onder deden waren de geel-blauwen effectiever.

Een aardig combinerend Gouda startte met enig overwicht. Toch was het Siveo dat na dik tien minuten de score opende. Eerst redde de Goudse goalie nog op een inzet van Gerwin Verlaan uit een fraaie voorzet van Mark Heemskerk. Een daaropvolgend Gouds misverstand tussen de goalie en een verdediger werd echter handig benut door Luuk Blonk (1-0). Daar bleef het wonderlijk genoeg tot de rust bij, want de mogelijkheden waren er aan beide zijden volop.

Na de pauze kwam Gouda heel snel op gelijke hoogte vanuit een terecht toegekende penalty (1-1). Siveo kwam in de problemen en onder druk kopte Wiljo Fierens ongelukkig langs de eigen goalie Streng (1-2). Fierens nam echter uiterst snel revanche. Nog in dezelfde minuut  verscheen hij met veel inzet in de Goudse defensie en uit de rebound scoorde hij meteen weer de gelijkmaker (2-2). Daarmee was het voor hem nog niet gedaan, want een 10-tal minuten later kopte hij met veel wilskracht een corner van Mike van der Steen snoeihard binnen 3-2.

Er volgde een boeiende slotfase met een aandringend Gouda en een gevaarlijk counterend Siveo. Dat laatste leverde in de slotminuut ook nog de 4-2 op toen Gerwin Verlaan er tussenuit kneep en Luuk Blonk in staat stelde de beslissing te forceren.

Foto’s: vv Gouda