Siveo is in de seizoenouverture bij Zwammerdam keurig overeind gebleven. Met een toch wat gemankeerd team had het zelfs tot in de slotfase een 0-1 voorsprong. Hoewel er in die laatste fase nog alles mogelijk bleek kwam Zwammerdam uiteindelijk wel terecht op gelijke hoogte: 1-1.

Het eerste kwart van de wedstrijd was duidelijk aftasten, zonder dat er ook maar een scoringskans te noteren viel. De eerste echt uitgespeelde kans was voor Siveo uit een wel heel fraaie aanval.

Een knappe dieptepass van Patrick de Jong bereikte Luuk Blonk die vervolgens op maat verlengde naar Wesley Voorend. De spits tikte echter enkele centimeters naast. Op slag van rust was het wel raak toen Martijn Verlaan uit een scrimmage kon binnen schieten: 0-1.

Na de pauze drukte Zwammerdam de geel-blauwen steeds meer terug en kreeg het ook mogelijkheden. De Zegveldse defensie hield echter kranig stand, mede door degelijk optreden van de jeugdige keeper Mats van Doornik, de vervanger van Erik Streng die wegens droevige familieomstandigheden moest afhaken.

Nadat Wesley Voorend zelfs nog dichtbij de 0-2 was kwam Zwammerdam met een afstandsschot toch wel terecht op gelijke hoogte: 1-1.

Foto’s: Dick van den Hoeven