Logo Siveo Het is Siveo niet gelukt om Moerkapelle er in eigen huis onder te houden. Sterker: het kon pas in de slotfase op gelijke hoogte komen, hoewel er toen zelfs ook nog meer in…

zat dan de uiteindelijk terechte 2-2.

De geel-blauwen startten sterk en vergaten in die beginfase de score te openen. Die mogelijkheid was er al in de eerste minuut en even later bij uitstek voor Gerwin Verlaan die een knap opgezette aanval via aanvoerder Sjoerd Blonk voor open doel niet kon verzilveren. De openingsgoal viel aan de andere kant toen Moerkapelle balverlies op het middenveld afstrafte met een fraai afstandsschot van hun aanvoerder 1-0.

Het was ook de ruststand en Siveo leek met goede bedoelingen uit de kleedkamer te komen. Het had daarvoor ook de steun van een forse meewind. Maar het kreeg direct een tik te verwerken toen Moerkapelle binnen een paar minuten wederom van afstand raakschoot 2-0. Siveo gaf niet op en kreeg snel een overtal toen een speler van Moerkapelle duidelijk over de schreef ging en kon inrukken.

De aansluitingstreffer bleef ook niet lang uit toen Patrick de Jong uiterst fraai een vrije trap in de bovenhoek krulde: 2-1.  Siveo bleef aandringen en kreeg ook kansen, maar de trekker werd niet overgehaald. Pas in de 88e minuut was het Wiljo Fierens die vanuit een scrimmage de 2-2 liet aantekenen.

Vervolgens kopte dezelfde speler in de extra tijd ook nog op de lat. Over de hele wedstrijd bezien vormde de remise echter een correcte weergave van het spelbeeld.

Foto’s: Dick van den Hoeven