Logo Siveo De derby tussen Siveo en Sportief heeft geen winnaar opgeleverd. In een duel dat ook geen winnaar verdiende bleven zij steken op een bloedeloze 0-0.

Vooral in de eerste helft beperkte de match zich tot vele onderlinge duels op het middenveld. Zodra er uit die strijd een winnaar tevoorschijn kwam volgde vrijwel steeds weer balverlies. Daardoor vielen nauwelijks fatsoenlijke aanvallen, laat staan kansen, te noteren. Pas net voor de thee leek Siveo aanstalten te gaan maken op een openingsgoal. Pittig doorzetten van aanvoerder Sjoerd Blonk bracht de bal vrij bij broer Luuk maar diens vizier stond niet op scherp.

Ook direct na de pauze kreeg Siveo een enkele mogelijkheid, bijvoorbeeld na een aardige aanval via Wiljo Fierens, maar ook diens inzet was niet overtuigend. In het restant had Siveo weliswaar een licht overwicht maar bleef het voor de geel-blauwen bij een knap afstandsschot van Danny Groenendijk op de lat.

Daarnaast kwam feitelijk het grootste gevaar nog van Sportief. De ploeg uit Woerdense Verlaat leek in de slotfase zelfs de beslissing te forceren toen hun voorwaarts in de counter in volstrekt vrije positie werd gespeeld. De overigens sterk leidende Apperloo – die deze middag de kaarten op zak kon houden – had echter een duwfout gesignaleerd. Daardoor bleef het bij een terechte remise.

Foto’s: Erik van den Hoeven