Logo Siveo De voetballers van Nieuwkoop en Siveo startten zaterdag in Nieuwkoop wat afwachtend en dat was zeker voor het hooggeplaatste Nieuwkoop bijzonder. Met als gevolg…

een duel dat zich geheel op het middenveld afspeelde.

De eerste helft leek zich zonder enige doelkans af te spelen tot Siveo in de slotfase de openingsgoal forceerde. Sterk doorzetten van Sjoerd Blonk bracht de bal bij zijn broer Luuk en die tikte uiterst beheerst binnen: 0-1.

Het leek Siveo deze middag mee te zitten nadat direct na de thee Erik Verlaan genadeloos de linkerhoek testte en de goalie daarmee kansloos liet: 0-2. Zelfs leken de Zegvelders in de 65e minuut via Luuk Blonk op 0-3 te komen, maar de goal werd geannuleerd wegens vermeend buitenspel. Vervolgens kwam Nieuwkoop enkele minuten later binnen een mum van tijd op gelijke hoogte: 2-2.

De tot dan overheersende Siveo-defensie aarzelde met ingrijpen en moest dat fors bekopen. De geel-blauwen waren murw geslagen en in de slotfase was alles Nieuwkoop wat de klok sloeg.  De 3-2 kon niet meer uitblijven, hoewel uiteindelijk aan de beslissende goal een forse buitenspellucht kleefde.

Foto’s: Dick van den Hoeven