Logo Voetbal 5 Siveo heeft overtuigend uitgehaald tegen buurman Kamerik. Hoewel niet groots werd gespeeld bereikten de geel-blauwen via een 2-0 ruststand een eenvoudige 5-0 score.

Daarmee nestelden zij zich op een knappe derde plek op de ranglijst.

De vaak zo hectische derby kwam zaterdag niet echt los. Vooral in de eerste helft viel er nauwelijks een leuke combinatie te noteren. Beide teams wisten zich heel moeizaam kansen te creëren en de goals vielen dan ook uit wat uit de lucht door grove verdedigingsfouten aan de zijde van Kamerik. Siveo kwam zodoende aan een goedkope 2-0 voorsprong bij de thee. Eerst was het Mike van der Steen die attent reageerde op een te slappe terugspeelbal (1-0) en even later was Wiljo Fierens die gretig toehapte toen de goalie de bal niet onder controle kreeg: 2-0.

Na de pauze kwam Siveo duidelijk overtuigender uit de startblokken en forceerde het ook meteen de beslissing. Uit een corner van Mike van der Steen schoot Gerwin Verlaan al in de vierde minuut de 3-0 binnen. De geel-blauwen kwamen tot wat attractiever spel en Kamerik kwam er niet meer aan te pas. Het was invaller Wilbert Kastelein die op aangeven van aanvoerder Sjoerd Blonk van afstand fraai de 4-0 binnenschoot. Zo’n afstandsschot had ook Gerwin Verlaan nog een keer in huis en dat betekende de 5-0.

Foto’s: Anno Visser