Tot het laatste kwartier was er bij Zevenhoven tegen Siveo volstrekte evenwicht. De thuisclub had een licht overwicht, maar Siveo kreeg de betere kansen. Toen de Zevenhovenaren echter uit een standaardsituatie de score openden, konden de Zegveldse bezoekers daar maar weinig meer tegenover stellen.

Vooral het eerste kwart van de wedstrijd was het de thuisclub die domineerde. De eerste kans was echter voor Siveo, toen Martijn Verlaan na een knappe actie Lucas Vermeij bereikte, maar hij strandde alleen voor de goalie. Terwijl Siveo vervolgens beter in de wedstrijd kwam, was het juist Siveo-doelman Erik Streng die met een fraaie zweefduik een vrije trap uit de hoek moest ranselen.

In de eerste minuten na de thee leken de geel blauwen de openingsgoal te fabriceren, maar tweemaal achtereen vergat het alleen voor de Zevenhovense doel af te drukken. Het venijn zat in het laatste kwartier en kwam vanuit een standaardsituatie. Zevenhovens aanvoerder Sjoerd Zuijdervliet kopte een hoekschop ongehinderd binnen: 1-0. Vervolgens werd daar in de slotminuten via een terechte strafschop nog de 2-0 aan toegevoegd.

Foto’s: Kees Verhaar