Siveo heeft met een duidelijk gemankeerd team toch een belangrijke driepunter gescoord bij Rohda. Op pure inzet werd een nipte maar wel verdiende 0-1 zege uit Bodegraven weggesleept.

Het leek voor de geel-blauwen op voorhand een moeilijke opgaaf. Naast de schorsing van de geroutineerde verdediger Bastiaan Brak moesten nog een aantal basisspelers afhaken met blessures. En daar kwamen in de eerste helft vervolgens ook nog bij het uitvallen van aanvoerder Sjoerd Blonk en Jasper de Kruijf, na pittige verwondingen.

Het stelde de vervangende verdedigers danig op de proef. Maar die bleven bewonderenswaardig netjes op de been. Sterker: het was Gerwin Verlaan die de eerste kans van de match na ruim een half uur verzilverde. Met een boogbal verschalkte hij de Bodegraafse goalie: 0-1.

Na de pauze ontspon zich een meer open duel. De Zegveldse defensie gaf echter nauwelijks krimp en Siveo kreeg uiteindelijk de beste kansen op een aanvullende goal. Het waren vooral de onvermoeibaar strijdende Wesley Voorend en Lucas Vermeij die beiden fraaie acties echter niet wisten te verzilveren. Maar een volledig leeggeknokt Siveo bleef wel aan de goede kant van de score en nam de punten mee naar De Beemd.

Foto’s: Dick van den Hoeven