Siveo heeft het tegen Nicolaas Boys niet kunnen waarmaken. Op de Beemd kwamen de Kamerikse mannen  er niet aan te pas en moest het de eerste nederlaag van het seizoen incasseren. Na een 0-2 ruststand gingen de geel-blauwen met 0-3 onderuit.

De openingsgoal van het uiterst gedreven gestarte Nicolaas Boys kon niet lang uitblijven en die kwam er dan ook in de 16e minuut. Een corner werd bij de eerste paal ingekopt, goalie Erik Streng pareerde nog wel, maar volgens de referee was dat achter de lijn: 0-1. Pas na het eerste kwart kwam Siveo meer in de wedstrijd. En net voor de thee creĆ«erde het ook wat mogelijkheden, onder andere vanuit een scrimmage voor het Nieuwveense doel.  Maar juist in die fase sloeg Nicolaas Boys met een uitgespeelde counter toe: 0-2.

Na de pauze slaagde Siveo er niet echt in om nog in de wedstrijd te komen. Mogelijk liet het ontbreken van pakweg een vijftal basisspelers zich teveel gelden. De definitieve beslissing viel al in de 55e minuut toen Nicolaas Boys met een perfect uitgespeelde aanval op 0-3 wist te komen. Een zege waar niets op viel af te dingen.

Foto’s: Anno Visser