Logo Siveo De voetballers van Siveo hebben er zaterdag in Zegveld, in het duel tegen koploper Lugdunum uit Leiden, geen twijfel over laten bestaan dat het wil strijden voor behoud…

van het derdeklasserschap. Met een voorbeeldige inzet hebben ze langdurig kranig partij gegeven. Weliswaar waren de Leidenaren vooral het beter voetballende team, maar Siveo wist op inzet veel te compenseren. Daarmee kon het de openingsgoal in de 19e minuut niet verhinderen. Een zwabberbal van forse afstand was te machtig voor goalie Erik Streng: 1-0. Na het eerste kwart ontstond er een gelijkwaardig duel, met ook wel mogelijkheden voor de geel-blauwen. Net voor de rust moest de doorgebroken strijdbare Wesley Voorend onreglementair worden gevloerd, waardoor ternauwernood een remisestand bij de rust werd voorkomen.

Ook na de pauze deed Siveo niet onder voor het vooral aanvallend zeer getalenteerde Lugdunum. De Zegveldse verdediging gaf nauwelijks kansen weg maar halverwege de tweede helft werd het toch beslist. Via een handige intikker kwam Lugdunum op 0-2. En kort daarop was het de uiterst behendige linkerspits die een reeks van geel-blauwen zijn hielen liet zien en met een droge knal de 0-3 eindstand op het scorebord bracht.

Foto’s: Dick van den Hoeven