Logo Siveo Siveo heeft het bij Alphia niet kunnen bolwerken. De halve finale van de nacompetie leverde in de reguliere speeltijd geen doelpunten op. Pas in het laatste deel van de…

tweede verlenging werd het verschil gemaakt en uiteindelijk verdiend beslist in het voordeel van de Alphenaren: 2-0.

Siveo opende fris en kreeg in de allereerste fase ook mogelijkheden, onder meer via Luuk Blonk. Toen die onbenut bleven kwam gaandeweg het initiatief meer te liggen bij Alphia, dat met snelle voorwaartsen voor gevaarlijke momenten zorgde. De geel-blauwe defensie bleef echter knap overeind en direct na de thee leek Siveo zelfs wat meer in de wedstrijd te komen. Een tweetal corners werd door Bastiaan Brak bijna verzilverd. Daarna was het toch weer Alphia dat dicteerde, hoewel beide teams in de slotfase nog een uitgelezen mogelijkheid kregen om te scoren.

Er moest een verlenging aan te pas komen om de beslissing te forceren. Siveo was dichtbij de openingsgoal maar invaller Martijn Verlaan strandde na een knappe aanval op de goalie. Een foutje in de verder knap spelende Siveo-defensie was in de 112e minuut uiteindelijk fataal: 1-0, waarna in de slotminuut zelfs ook nog de 2-0 volgde.

Foto’s: Eric van den Hoeven