Logo Voetbal 10 SC Woerden heeft afgelopen zaterdag op eigen terrein een belangrijke zege op Siveo geboekt. De topper werd een verdiende 2-0 overwinning voor de thuisploeg.

Feitelijk heeft Siveo alleen in de allereerste fase de indruk gewekt dat er op het mooie sportcomplex aan de Steinhagenseweg wat te halen viel. In de loop van de eerste helft nam SC Woerden wat meer het initiatief met name ook omdat het in toenemende mate als winnaar kwam bovendrijven in de soms pittige onderlinge duels. Het leidde overigens ook in die fase al van beide kanten tot de eerste gele kaarten.

Zeven minuten voor de thee schoot Jordy Angenent een bal op de goal die met de hand werd geblokkeerd. De strafschop werd feilloos ingeschoten door Kees Jansen en sloeg kansloos voor goalie Streng in de touwen: 1-0.

Na de pauze probeerde Siveo de bakens wel te verzetten, mede door wat wisselingen in de samenstelling. Echt gevaarlijk kon het echter nauwelijks worden. De beste mogelijkheden bleven voor de Woerdenaren en die haalden in de 70e minuut ook definitief de trekker over.

Een voorzet van rechts werd bij de tweede paal netjes terug gekopt en vervolgens door Jeffrey Buijt afgerond: 2-0. De match was beslist, zeker na een rode kaart voor Zegvelder Mike van der Steen.

Foto’s: Anno Visser