Logo Siveo Siveo heeft in Moerkapelle een heel moeizame driepunter behaald. Pas in de 93e minuut was het invaller Luuk Blonk die het net nog liet bollen (0-1). Gezien het spelbeeld in de…

tweede helft een dik verdiende zege, maar zuur voor de hardnekkig verdedigende gastheren.

De eerste helft was van een matig gehalte. Siveo kon op geen enkele moment het verschil maken. Bij een van de aanvallen liet Lucas Vermeij het na om de openingsgoal te scoren. Die kwam ook niet van het in deze fase gelijkwaardig Moerkapelle dat de trekker evenmin kon overhalen, mede door betrouwbaar optreden van goalie Eric Streng.

Na de thee werd Siveo gaandeweg overheersender. Halverwege de tweede helft kwamen er ook grotere mogelijkheden, maar inzetten van Danny Groenendijk (net naast) en uitblinker Gert Jan Brak (net over) misten precisie.

Moerkapelle leek echter met veel inzet maar ten koste van enkele gele kaarten stand te houden. Totdat invaller Luuk Blonk in de 88e minuut eerst nog net voorlangs schoot, maar in de 93e minuut wel de bevrijdende treffer wist te fabriceren. Een narrow escape voor Siveo dat hierdoor aansluiting houdt met de subtop.

Foto’s Dick van den Hoeven