Logo Siveo Siveo heeft in de derby tegen Sportief weer eens echt kunnen overtuigen. DSportief uit Woerdense Verlaat startte nog sterker en nam ook terecht de leiding: 0-1.

Maar vervolgens denderde de geel-blauwe trein in volle vaart over De Beemd en werd er pas gestopt bij 5-1.

Het was Sportief dat in de beginfase heerste en in de tiende minuut via een knappe opening over rechts de score opende: 1-0. Siveo was even wat aangeslagen, maar wist gaandeweg strijdend meer in de wedstrijd te komen. Het leidde in de 21e minuut tot de gelijkmaker toen Gerwin Verlaan toehapte op een pass van broer Martijn (1-1).

De geel-blauwen werden sterker en legden een aantal heel fraaie combinaties op de mat. Net voor de thee forceerden zij daarmee feitelijk al de beslissing. Eerst benutte Mike van der Steen een penalty, nadat Gerwin Verlaan was neergehaald (2-1). Even later schoot Gerwin Verlaan de 3-1 binnen na knap voorbereidend werk van Mike van der Steen (3-1).

Na de pauze bleef het een leuke open derby met volop scoringsmogelijkheden. Uiteindelijk werden er nog twee door Siveo benut. Eerst was het Danny Groenendijk die na doorzetten van Gerwin Verlaan voor de 4-1 tekende. Vervolgens schoot invaller Wesley Voorend een afgeketst schot van Danny Groenendijk binnen (5-1).

Foto’s: Dick van den Hoeven