Logo Siveo Siveo heeft in Woerdense Verlaat de derde  periodetitel binnen gehaald en ss daarmee verzekerd van deelname aan de nacompetitie. Na een snelle 2-0 achterstand…

werd Sportief toch met 2-4 afgetroefd.

De geel-blauwen startten uiterst belabberd aan de derby. En daarbij werd het al binnen drie minuten keihard met de neus op de feiten gedrukt. Tweemaal achtereen treuzelde de Siveo-defensie met ingrijpen en beide keren wist Sportief dat knap af te straffen: 2-0. En zelfs daarmee kwam Siveo in het eerste kwart van de wedstrijd nog aardig weg.

Pas halverwege de eerste helft kreeg  het wat meer het initiatief, maar het had net voor de thee een penalty nodig om weer de aansluiting te bewerkstelligen. Topscorer Gerwin Verlaan velde het vonnis: 2-1. Nog geen minuut later was het broer Martijn Verlaan  die een vrije trap van ruim buiten het strafschopgebied knap in de bovenhoek krulde: 2-2.

Na de pauze was de derde Verlaan, spits Erik, die binnen vijf minuten de 2-3 binnen tikte op aangeven van broer Gerwin. Siveo behield het initiatief, zeker nadat een Sportief-back halverwege de tweede helft met rood moest vertrekken.

Toch weigerden de geel-blauwen de trekker over te halen en bleef het spannend tot topscorer Gerwin Verlaan in de 94e minuut de 2-4 binnen kopte op een fraaie voorzet van Patrick de Jong.

Foto’s: Dick van den Hoeven