Logo Voetbal 8 De voetballers van het Zegveldse Siveo hebben hun valse seizoenstart inmiddels wat kunnen wegpoetsen. Na Aarlanderveen werd afgelopen zaterdag…

ook vv Linschoten onder gehouden de duim gehouden. In een niet al te overtuigende pot pakte het team van Björn van Muylwijk wel verdiend een zege.

Beide teams kwamen furieus uit de startblokken maar het leidde in het eerste half uur tot vrijwel geen enkele knappe combinatie, laat staan kansen. De strijd bleef vrijwel beperkt tot pittige duels op het middenveld. Enige wapenfeit was een knap afstandsschot van Bastiaan Brak die de Linschotense goalie uit zijn doel ranselde.

Pas net voor de thee kwam vooral Luuk Blonk een paar keer flitsend door en uit één van die acties kon Gerwin Verlaan uiteindelijk de openingsgoal aantekenen: 1-0. Na de pauze probeerde Linschoten wat meer te forceren. Maar de geel-blauwe defensie stond als een huis en gaf nauwelijks kansen weg.

Die mogelijkheden lagen vanuit de counter meer aan de andere kant. Pas in blessuretijd leidde dat tot de 2-0 via een treffer van Lucas Vermeij. Een smetje op de zege vormde de rode kaart die Siveospits Erik Verlaan in de slotfase kreeg voor een natrappende beweging.

Foto’s: Dick van den Hoeven