Logo Voetbal 8 SC Woerden blijkt voor Siveo een groot struikelblok. Net als vorig seizoen lukte het de geel-blauwen ook nu weer niet om een driepunter te scoren. Sterker: terwijl…

het lang op een bloedeloze 0-0 leek uit te draaien kaapte SC Woerden in de kluts zelfs nog de 0-1 zege uit Zegveld.

Het indrukwekkende moment van stilte rond het plotselinge overlijden van Martijn van der Vaart leek verlammend door te werken op de spelers. De wedstrijd kon maar niet ontbranden. De duels bleven goeddeels beperkt tot het middenveld en de defensies hielden eenvoudig stand. Tekenend was de enige kans die Siveo voor de thee wist te creëren. Een verdwaalde voorzet belandde zo onverwacht voor de geheel vrijstaande Jasper de Kruijf dat hij vlak voor de goalie niet meer de controle kreeg om af te drukken.  Ook de Woerdenaren lukten het niet gevaar te stichten.

Na de pauze leek het duel op dezelfde wijze voort te sudderen. Totdat halverwege de tweede helft uit het niets de 0-1 op het scorebord kwam. Een hoge bal voor het Siveodoel bleef maar gaan van hoofd naar hoofd totdat de blauw-witten in de kluts toch het net vonden. Het was voor Siveo het signaal om er een schepje op te doen. En zowaar werd het ook nog gevaarlijk, maar zowel Gerwin Verlaan als broer Martijn Verlaan zagen hun inzet net naast gaan.

Zo pakte SC Woerden een belangrijke zege in een duel dat feitelijk geen winnaar verdiende.

Foto’s: Anno Visser