SIVEO kon zaterdag tegen Bodegraven niet overtuigen. Waar de vorige wedstrijd tegen SC Woerden op strijd en inzet werd gewonnen, daar ontbrak het gif om de winst te grijpen.

Aanvankelijk had de thuisclub haar zaken aardig op orde, maar vanuit het niets was het tegen de verhouding in dat Bodegraven op voorsprong kwam. Een ogenschijnlijk ongevaarlijke voorzet werd door een SIVEO-speler hard in eigen doel geschoten. Deze tegenslag kwam hard aan. SIVEO was het gehele vervolg van de eerste helft de bovenliggende partij, maar kon moeizaam kansen creƫren. De thee en de wissels brachten hier geen verandering in.

De Zegvelders zetten Bodegraven wel vast op eigen helft, maar de motor haperde in de buurt van het strafschopgebied. Tot overmaat van ramp kreeg Bodegraven de tweede goal op een presenteerblaadje aangeboden: 0-2.

SIVEO ging wanhopig op zoek naar de aansluitingstreffer, Bodegraven kreeg hierdoor veel ruimte en zelfs kansen om de wedstrijd in het slot te gooien. Uiteindelijk kwam de treffer er toch en kon Mike van der Steen attent de 1-2 binnen schieten. Bodegraven leek te wankelen, maar een uitval leverde een penalty op, die onberispelijk werd binnengeschoten. De 1-3 was de nekslag en hiermee gaat de competitie voor de Zegvelders als een nachtkaars uit.

Foto’s: Eric van den Hoeven