Logo Siveo Siveo voetbalde zaterdag in Zegveld, na een moeizame start in de oefenwedstrijden, het eerste bekerduel tegen 4e klasser Haagse Hout (de afgelopen seizoenen steeds…

in de subtop).

De Haagse club was in de eerste helft wel de meer voetballende ploeg maar echt kansen kon het nauwelijks scheppen. Na pakweg 20 minuten leek het de score toch open te breken maar de correct leidende referee Doesburg annuleerde eigenhandig nadat hij een eerste vlagsignaal voor buitenspel negeerde. Net voor de thee kwam Siveo wat nadrukkelijker in beeld en Stef Kuijer had na een misverstand in de Haagse verdediging de openingstreffer kunnen en ook moeten binnen tikken.

In het tweede bedrijf van de wedstrijd waren de Zegvelders duidelijk de bovenliggende partij. Haagse Hout leek conditioneel het onderspit te moeten delven. Toch wisten de voorwaartsen van de thuisclub maar moeizaam kansen te creƫren en dat lukte in de slotfase Haagse Hout in de counter juist wel. In de 70e minuut werd de Siveo-defensie vlijmscherp uitgespeeld en had ook sluitpost Erik Streng het nakijken: 0-1.

Foto’s: Dick van den Hoeven
siveovoetbal 1
siveovoetbal 2
siveovoetbal 3