Logo Siveo Siveo heeft het zaterdag op de Beemd tegen Nieuwkoop niet kunnen redden. Nieuwkoop startte zeer sterk en de Geel-blauwen werden in de beginfase onder de voet gelopen.

De Nieuwkoopse oranjehemden kregen ook kansen, maar strandden een paar keer op de uitstekende reflexen van de Zegveldse goalie Eric Streng. Na een dikke tien minuten was het wel raak toen Job Stolk uit een corner rechtstreeks inkopte: 0-1. Nog geen vijf minuten later lag de bal weer in het Siveodoel; het was Thijs van der Zon die een rebound verzilverde: 0-2.

Siveo probeerde de bakens te verzetten en dat lukte, zeker nadat coach Herman Verrips al in een vroege fase enkele wissels toepaste. In de slotfase van de eerste helft had Siveo zelfs duidelijk de overhand en kreeg het mogelijkheden. Danny Groenendijk was dichtbij, maar de paal en de doelman werketen niet mee. Raak was het wel toen Wesley Voorend sterk afschermde en knap raakschoot (1-2). Na de pauze was het wel een heel strijdvaardig Siveo dat in fases ook een overwicht had, maar de gasten gingen er uiteindelijk met een verdiende 1-2 zege vandoor.

Foto’s: Anno Visser