Logo Voetbal 10 Siveo heeft in Nieuwerbrug tegen De Rijnstreek bepaald geen grootse wedstrijd afgeleverd. Niettemin maakte het via een 0-1 ruststand toch met 0-4 duidelijk het verschil.

Daarbij was een hattrick weggelegd voor Gerwin Verlaan.

De geel-blauwen startten op het hobbelige veld in Nieuwerbrug bepaald niet overtuigend. Pas na het eerste kwart namen zij wat meer het initiatief en kregen zij de eerste mogelijkheden. Daarbij viel ook snel de openingsgoal van Gerwin Verlaan die op maat werd bediend door de opgekomen back Mark Heemskerk: 0-1. Daar wisten beide partijen voor de thee maar weinig spectaculairs aan toe te voegen.

Na de pauze was het feitelijk eenrichtingsverkeer. Siveo overheerste sterk maar weigerde toch lang om de trekker definitief over te halen. Pas in de 75e minuut viel de 0-2, toen Mike van der Steen netjes afrondde na een knappe pass van Sjoerd Blonk. De Rijnstreek zat er doorheen en vervolgens kon Gerwin Verlaan zijn hattrick voltooien. Bij de 0-3 na een beslissende actie van Luuk Blonk en bij de 0-4 na doortastend opkomen van Sjoerd Blonk.

Siveo houdt hiermee aansluiting bij de subtop en blijft in de race voor een nacompetitieplek.

Foto’s Dick van den Hoeven