Siveo heeft het eerste oefenduel tegen VOP uit Amersfoort met 1-0 gewonnen. Lange tijd was er evenwicht, maar in de loop van de tweede helft werd één van de leukste aanvallen van Siveo bekroond met de winnende treffer.

Het waren zaterdag op het kunstgras van de Beemd tropische weersomstandigheden. Het lukte beide teams voor de thee niet om daaruit los te komen. Het duel leverde in die fase ook nauwelijks kansen op. Pas na het opfrissertje in de rust was het vooral Siveo dat een paar fraaie aanvallen wist op te zetten.

Met name de ingevallen rechterspits David Vermeij was regelmatig zijn tegenstander te snel af. Dat was hij ook toen hij vanuit het middenveld weer eens knap de diepte in werd gestuurd en hij op maat Wesley Voorend kon bedienen. Die zorgde vervolgens voor de enige goal van de middag (1-0). Dat was mede te danken aan de bij Siveo debuterende goalie Mats van Doornik, die een knappe stand-in bleek voor Erik Streng.

Een nuttig oefenduel, voor zowel de geel-blauwen van coach Koos van Zoest, als voor VOP van de oud-Siveo-coach Herman Verrips.