Logo Voetbal 4 Siveo maakte vanaf het eerste fluitsignaal al heel snel duidelijk dat het revanche wilde nemen op de eerder in dit seizoen opgelopen 3-0 nederlaag in Bodegraven.

Toch moesten de fanatiek begonnen formatie van trainer Bjorn van Muylwijk eerst nog een openingsgoal toestaan aan de Bodegraafse bezoekers 0-1. Daarna waren er toch duidelijk de mogelijkheden voor Siveo. Hoewel die kansen in eerste aanleg nog onbenut bleven, was het na pakweg een half uurtje wel raak. Daarvoor was wel een verdedigingsfoutje van de Bodegravers nodig, waar clubtopscoorder Gerwin Verlaan gretig en zonder aarzelen van profiteerde: 1-1.

Na het bekertje thee nam de thuisploeg nog duidelijker het initiatief en kreeg daarvoor ook snel de beloning. Na een lange aanvalsopzet was het Sjoerd Blonk die Gerwin Verlaan bereikte en de rechterspits kopte de 2-1 binnen.

Er ontstond een meer open duel waar de Zegvelders het beste van profiteerde. Gerwin Verlaan voltooide eerst zijn hattrick uit een corner (3-1). Vervolgens was het linkerspits Luuk Blonk die binnen tikte na voorbereidend werk van de gebroeders Verlaan (4-1). Met deze zege nestelt Siveo zich op een fraaie derde plaats op de ranglijst.

Foto’s: Eric van den Hoeven