Eindelijk was het zover, Siveo pakte zaterdag op de Beemd de eerste driepunter van het seizoen. En de winst was meteen zodanig dat de uitslag wellicht vertrouwen kan geven voor een ommekeer. Sportief werd met 5-0 aan de kant gezet.

Siveo startte energiek en zette Sportief direct onder druk. Het leek ook meteen te scoren maar de mistastende goalie van Sportief wist zich kennelijk nog net voor de doellijn te revancheren. Maar in de 8e minuut was het wel raak toen Luuk Blonk van afstand raak pegelde (1-0). Siveo bleef de bovenliggende partij maar de gasten kwamen vanuit de counter toch ook een paar keer gevaarlijk voor goalie Erik Streng.

Na de pauze eenzelfde spelbeeld. Na ruim een uur resulteerde dat in de  2-0. Het was opnieuw Luuk Blonk die attent reageerde op een dieptepass van Jan Bruinink en de goalie kansloos liet. Het slotakkoord was helemaal voor invaller Wesley Voorend die in een mum van tijd een zuivere hattrick volbracht.

Eerst tikte hij op aangeven van Gerwin Verlaan de 3-0 binnen. Vervolgens rondde hij knap af op een fraaie voorzet van Luuk Bregman (4-0) en kopte hij hard raak na een wervelende actie van Lucas Vermeij (5-0).

Foto’s: Eric van den Hoeven.