Logo Polsstokverspringen5 Aankomende zaterdag zal in het Friese It Heidenskip voor de 30e keer worden gesprongen om de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM). Bij deze prestigieuze wedstrijd…

worden de eerste hoofdprijzen van het seizoen verdeeld.

Afgelopen zaterdag vond de laatste test plaats voor de springers van het Hollandse kamp om de Klever Montage-Bokaal.  Werd vorig jaar nog over de 21-meter gesprongen, dit keer kwamen de Senioren met moeite over de 18-meter en alleen Erwin Timmerarends (Montfoort) wist de 19-meter grens te doorbreken. Jaco de Groot werd tweede voor Thomas van Midden.

Op de schans van de dames was er een harde tegenwind wat het springen lastig maakte. Uiteindelijk was Wendy Helmes uit IJsselstein de sterkste. Kimberley Engelhard moest genoegen nemen met een tweede plaats. Derde werd Dymphie Baas, Eline Duurkoop uit Woerden vijfde en de Kamerikse Nicole Uitman uit Kamerik zevende.

Daniel Cluistra uit Haastrecht is de man in vorm bij de Junioren en bleef Matthieu van Vuuren voor. Woerdenaar Bas van Leeuwen pakte een bronzen plak.

Bij de Jongens overheerste Benschopper Reinier Overbeek voor Guus Hoogland en Timon de Haay. Demi Groothedde uit Jaarsveld wist de wedstrijd bij de Meisjes te winnen voor Veronique van Midden en Marlinda Cluistra.

Foto’s: Polsstokbond Hollands
Erwin Timmerarends wist de 19-meter grens te doorbreken
2

Onder: Daniel Cluistra uit Haastrecht is de man in vorm
41