Logo voetbal 11Bij de streekderby tussen het Driebrugse WDS en FC Oudewater hielden beide ploegen elkaar aanvankelijk in de houdgreep en kansen waren schaars. De Oudewaternaren…

combineerden moeizaam en leden hierdoor veelvuldig balverlies, waarna de thuisclub lukrake diepe ballen losliet in de richting van de beide voorwaartsen, Uiterwijk en Van der Stigchel. Een kans van Bart Griffioen stuitte op de borst van WDS-doelman Boerefijn. Pas na 25 minuten spelen werd de score door FC Oudewater geopend.

Milad Hesari leverde vanaf de rechterzijde een voorzet af die in eerste instantie door Wouter van Sprundel omhoog werd gekopt. Het daaropvolgende luchtduel met Jan Boerefijn werd door de Oudewater-spits gewonnen. Het leverde hem naast een bloedneus ook de 0-1 op. 

In de 42e minuut greep WDS-er Tom Wils de kans om de stand gelijk te maken. De Oudewaterse pogingen nog voor de thee deze domper weg te poetsen, hadden in toegevoegde tijd van de eerste helft succes doordat Bart Griffioen koppend een voorzet van Menno Venhof doeltreffend afwerkte en het was 1-2 voor FC Oudewater.

Na de pauze verhoogde WDS de druk op de gasten en dat werd beloond met 2-2. Maar ook met maar liefst zes gele kaarten, vijf wegens overtredingen en één voor de belediging van de scheidsrechter.