Logo Sleutelclub Kamerik 2De Sleutelclub uit Kamerik is geselecteerd voor de wedstrijd ‘Help Nederland Vooruit’. Deze campagne van het ING fonds is opgezet om te investeren in landelijke maatschappelijke…

initiatieven, maar ook om lokale projecten te steunen.

De Sleutelclub heeft een project ingediend dat verbinding wil leggen tussen jong en oud door jongeren en ouderen via technische projecten met elkaar te laten samenwerken. Jongeren tussen 10 en 23 jaar komen iedere vrijdagavond samen om met elkaar te sleutelen aan fietsen en brommers onder leiding van ervaren senioren. De ouderen blijven op deze manier meedoen aan de samenleving en zo ontstaat er wederzijds respect tussen beide groepen.

Voorzitter van de club, Cor van Tuijl, zegt in zijn nopjes te zijn met deze opsteker. De winnaar van de campagne ontvangt een geldbedrag van vijf duizend euro.

De Sleutelclub voert campagne van 9 tot en met 30 januari via de lokale pers, Facebook en Twitter, om zoveel mogelijk stemmen te verzamelen. Heel Nederland kan stemmen op één van de geselecteerde initiatieven via de speciale stempagina: www.helpnederlandvooruit.nl/doel/2122062. Per e-mail kan er 1x gestemd worden.