Logo Sleutelclub Kamerik 2De sleutelclub uit Kamerik is genomineerd als één van de instellingen die in aanmerking komen voor financieel ondersteuning door het ING-fonds. Het fonds doneert bedragen tussen de…

€ 1.000,- en € 5.000,- aan Nederlandse verenigingen en stichtingen die zich lokaal inzetten om mensen vooruit te helpen en geen winstoogmerk hebben. Per regio zijn vijf organisaties geselecteerd. De sleutelclub is er daar één van.

Maarten Verkleij van de sleutelclub zegt tegen RPL het geld te willen gebruiken om ouderen naar de sleutelclub toe te halen en ze daar gezamenlijke maaltijden aan te bieden. Dat kan omdat het onderkomen van de sleutelclub ook kookfaciliteiten heeft.

Op 30 januari start een stemronde waarmee de voorkeur kan worden uitgesproken voor één van de vijf organisaties in de regio waar de gemeente Woerden onder valt. In februari wordt de winnaar bekend gemaakt. De sleutelclub rekent in ieder geval op financiële steun want als de organisatie als laatste eindigt, betekent dat in ieder geval een bijdrage van 1000 euro.