Logo Sneeuw Het extreme weer van gisteren had vandaag ook Woerden in z’n greep. Wegen waren slecht begaanbaar en het openbaar vervoer reed op beperkte…

schaal.

Toen omstreeks 12.00 uur door het KNMI code rood werd uitgegeven, was dat voor veel scholen het sein om de leerlingen naar huis te sturen. Sommige scholen waren al later begonnen om de leerlingen maandagochtend beter naar school te kunnen laten komen maar ook die scholen besloten om eerder te stoppen. Dat was onder meer het geval op het Minkema College. Het Kalsbeek college sloot om 13.00 uur de deuren en stuurde de leerlingen naar huis.

De gemeente Woerden haalde vanwege het barre weer alle gemeentelijke diensten van de weg. Alleen de veeg- en strooiploegen bleven actief. Gestrooid wordt er volgens een woordvoerder alleen op vaste routes. Pas als er veel klachten over bepaalde wegen binnen komen en die klachten zijn volgens de gemeente terecht, kan daarvan worden afgeweken.

RPL Weerman Mees Weststrate verwacht dat de dinsdagochtend spits minder chaotisch zal verlopen. Het is nog wel nat wat voor het nodige oponthoud zal zorgen maar zo extreem als vandaag zal het volgens hem, niet zijn.

Foto’s: Henk Wit