Logo Zwem loopIn totaal 32 atleten namen deel aan de voorjaarszwemloop van AV Clytoneus. Onder een lekker zonnetje druppelden de deelnemers vanuit het hele land binnen, 10 op de hele afstand en 22 op…

de halve afstand. Helaas was de zon verdwenen toen de deelnemers uit het Batensteinbad vertrokken voor een regenachtige loopronde richting Kamerik.

Op de hele afstand werden veertig banen (1000 meter) gezwommen in het Batensteinbad. Johan Remmits tikte als snelste aan. Hij werd op korte afstand gevolgd door Boy van West. Bij het lopen was Van West echter een klasse apart. Na 10 km lopen finishte hij ruim als eerste. Johan Remmits en Erik Baalbergen finishten als tweede en derde.

Bij de halve afstand (500 meter zwemmen, 5 km lopen) kwam Mandy Verbakel eerste uit het water. Zij werd tijdens het lopen voorbijgestreefd door vier deelnemers, waaronder de latere winnaar Robin Schols. Als tweede en derde bij de heren finishten Koen Janmaat en Daniel Verhees. Bij de dames kwam Nanda Clarisse, na een zeer snelle loopronde, als eerste binnen. Zij werd op gepaste afstand gevolgd door Mandy Verbakel en Marloes Voorhout.