Logo SCH44Dat SO Soest van SCH’44 won, afgelopen zondag, was natuurlijk mooi. Maar de overwinning op de ploeg uit Harmelen was na afloop bijzaak. SO Soest kan aanstaande zondag bij PVCV…

op 53 punten komen. Dat is een kampioenswaardig aantal. Maar voor “De Blauwe Leeuwen” betekent dit ‘slechts’ de derde plaats. NVC en Kampong waren in de directe ontmoetingen beter.

De einduitslag was bij de thee al bepaald. In de 19de en 31ste minuut wist Soester Ali Coban zijn doelpuntentotaal op te vijzelen. De spits had een aantal fraaie acties in huis. Op slag van rust slaagde SCH er via Mich Maas om de spanning in de wedstrijd terug te brengen. Kort daarna de mooiste aanval van SO Soest: Maarten Jan Belt zette zelf de aanval op en vanaf vijf meter schiet de middenvelder in, maar keeper Nick Mansveld van SCH redt miraculeus.

In de tweede helft had SO Soest de score uit kunnen bouwen. Maar de mooiste kansen werden niet verzilverd. Aan de overkant keepte SO Soest-doelman Bram van der Duijs een prima wedstrijd. De jonge keeper zag zijn optreden beloond worden met de uitverkiezing tot Man of the Match.