De SP Woerden is boos op wethouder Arthur Bolderdijk die fractievoorzitter Wilma de Mooij, tijdens de Algemene Beschouwingen eind vorige maand, een duw gaf. Bolderdijk gaf volgens De Mooij een “forse duw” en schreeuwde “weg jij”.

Het gebeurde tijdens een schorsing, een moment dat wethouders en raadsleden kunnen overleggen en pauze houden. Op videobeelden is de duw te zien. De Mooij heeft een formele klacht tegen de wethouder ingediend.

Bolderdijk reageert: “Voor de duw aan raadslid Wilma de Mooij bied ik ook via RPL Woerden mijn oprechte excuses aan. Eerder deed ik dat al aan mevrouw De Mooij persoonlijk. Dit had nooit mogen gebeuren.

Het was een opwelling en niet tegen mevrouw De Mooij persoonlijk gericht. Helaas weet ik niet wat mij bewoog en wat de aanleiding voor de duw was. Ik weet alleen dat ik op dat moment samen met andere raadsleden druk bezig was om dekking te zoeken voor een amendement. We waren zeer geconcentreerd in gesprek. Ik wacht de klachtenprocedure af. Hoe dan ook: het past een wethouder niet om op deze manier op medebestuurders te reageren, ook al was dat niet bewust.”