Logo Korfbal De laatste veldcompetitieronde voor de winterstop leverde nog een spannende derby op tussen Vriendenschaar en CKV Reeuwijk. CKV Reeuwijk, de laatste tijd de…

meerdere van Vriendenschaar, moest alle zeilen bijzetten om Vriendenschaar ook nu van het lijf te houden. Pas in de slotfase viel de beslissing in een nipt voordeel voor de Reeuwijkers: 19-20.

CKV Reeuwijk startte veelbelovend met een 0-3 voorsprong, maar Vriendenschaar knokte zich terug tot 10-11 bij rust. Met twee goals van Jack Bunnik trok Vriendenschaar in de tweede helft zelfs de stand naar 13-11.

Terwijl CKV Reeuwijk vooral met de heren veel goals weten te produceren, waren het juist bij Vriendenschaar de dames die zo hun aandeel hadden in de doelpunten. Rianne Kwakernaak en Eva Hoogendoorn lieten er beiden vier noteren. Het was toch net niet genoeg om na een lange tijd CKV Reeuwijk weer eens te verslaan.

Door de nederlaag is Vriendenschaar teruggezakt naar de achtste en tevens laatste plaats in de 2e Klasse H. Vriendenschaar zal nog alles op alles moeten zetten om komend voorjaar, als de veldcompetitie wordt voortgezet, degradatie te voorkomen.

Foto: Fenne v.d. Hoogenband
Jack Bunnik (Vriendenschaar) waagt een schot
vriendenschaar