Het damesteam van de Zwem- en Poloclub Woerden nam het afgelopen zaterdagavond in het Batensteinbad op tegen het reserve-damesteam van Watervlo uit Vleuten-De Meern. Een echte streekderby, die tot aan het einde toe spannend bleef en waarvan de winnaar op voorhand niet kon worden aangewezen.

De wedstrijd ging voor de thuisploeg goed van start en Sofie van Gijssel maakte het eerste doelpunt, waardoor Woerden voorkwam. In de tweede periode vielen er al snel twee tegendoelpunten van Watervlo, maar Greetje van Eijk zorgde met een harde uithaal voor de gelijkmaker: 2-2.

Het bleef stuivertje wisselen, want Woerden kwam in de derde periode goed op stoom en Anouk van Schaik zorgde met een knalhard schot dat de Woerdense ploeg weer op voorsprong kwam. Watervlo liet dat niet op zich zitten en maakte aan het einde van het derde kwart een doelpunt, waardoor de dames weer op gelijke hoogte stonden: 3-3.

Na de laatste rust startte periode vier waarin Watervlo al snel twee doelpunten maakte en opnieuw op voorsprong kwam. Woerden gaf zich echter niet gewonnen en met een slotoffensief probeerde het thuisteam een punt te bemachtigen. Birgit van Dijken zorgde dat de stand 4-5 werd. In Woerdens nadeel, dat wel.