Logo Robin Hood Direct na aanvang van de open dag van schietsportvereniging Robin Hood van afgelopen zaterdag kwamen de eerste bezoekers zich al melden. De nieuwsgierige…

gezichten, vol verwachting wat er komen zou, spraken boekdelen.

In groepen werden de gasten door “oude rotten” van de vereniging langs alle facetten van de schietsport geleid. Van schieten met luchtwapens, het schieten met de klein kaliber karabijn, het schieten met antieke pistolen tot aan demonstraties met zwaar kaliber geweren.

Dynamisch schieten met verplaatsingen over de baan, was een zeer spectaculair gezicht en geluid, omdat er heel veel kogels werden afgevuurd.

Op de 50 meter buitenbaan werd het “field target” gedemonstreerd, het schieten met luchtbuksen met richtkijkers op omklapdoeltjes. De gasten van Robin Hood vonden zonder uitzondering dat de schietsport eigenlijk best wel een leuke, maar ook serieuze concentratiesport was.

Het doel van deze open dag, het enthousiasmeren van de mensen voor een redelijk onbekende sport en trachten de mensen over te halen om lid te worden van SSV Robin Hood moet nog blijken aan het aantal nieuwe leden wat het kan gaan opleveren, maar de reacties waren hoopgevend.

Foto’s: Henk Wit