Siveo heeft in de derby tegen Sportief (te) weinig weerstand gekregen. Na de rust liep het eenvoudig van 3-2 naar 7-3. Daarmee blijft Siveo meedraaien in de subtop en moet Sportief blijven strijden voor lijfsbehoud.

Vooral het eerste kwart liet Siveo een sterke indruk achter. Het speelde gevarieerd aanvalsspel en doelpunten konden niet uitblijven. Het bleef in die eerste fase slechts bij 1-0, toen Gerwin Verlaan afrondde uit een mooi uitgespeelde aanval. Het leek Siveo op te breken dat het niet doeltreffender was, want via twee messcherpe counters kwam Sportief aan de leiding (1-2). Nog voor de thee zorgde Siveo echter voor een juiste afspiegeling van de verhoudingen. Zowel Gerwin Verlaan als Marnix Hoogendoorn kopten raak: 3-2.

Na de thee een hectische start. Binnen drie minuten was het 2x raak voor Siveo (wederom Gerwin Verlaan en een onfortuinlijke eigen goal) en eenmaal voor Sportief: 5-3. Feitelijk een snelle beslissing. Sportief kon niet meer terug slaan en Siveo liep vervolgens via Luuk Bregman en de ingevallen Luuk Blonk nog naar een ruime 7-3.

Foto’s gemaakt door Siveo