Logo Sportlust Sportlust wilde tegen Westlandia de drie punten in Woerden houden en de tegenstander was niet bepaald een hoogvlieger deze competitie, dus dat moest lukken.

Maar de werkelijkheid was iets anders. Het weer werkte niet mee en ook de tegenstander gaf zich niet zomaar gewonnen.

Mitch van de Vlist kreeg de eerste kans maar zijn schot ging voorlangs maar Rick Wils tikte na 17 minuten de 1-0 tegen de touwen. Na een half uurtje slalomde Robin Demeijer de ‘zestien’ in en werd onreglementair gestopt. Via de feilloos ingeschoten strafschop van Moussa Kalisse kwam de 2-0 ruststand op het bord.

Na de thee werd het spel van beide partijen er niet beter op. Balbezit was slordig en echt grote kansen leverde het niet op. Mitch van der Vlist kreeg nog twee mooie kansen maar wachtte te lang met schieten. Ook een scrimmage voor het doel wilde de bal er niet inrollen eindigde de wedstrijd in een 2-0 zege voor Sportlust.

Over twee weken de ontknoping van de eerste periodetitel: Sportlust speelt tegen RKAV Volendam, FC Aalsmeer bestrijdt Forum Sport, ARC dient HEDW in Amsterdam onder de duim houden en ook Xerxes/DZB maakt nog kans tegen Zwaluwen’30.

Foto’s: Henk Wit