Sportlust ‘46 opende het seizoen in Zeeland met een uitwedstrijd bij Goes. Na een vroege rode kaart van Floris Mulder ging de ploeg een lastige avond tegemoet. Uiteindelijk hielden de Woerdenaren wel stand en is het eerste punt van het jaar een feit.

Na tien minuten stond de wedstrijd op zijn kop. Floris Mulder maakte een overtreding op Sylvio Hage. In de daarop volgende vrije trap belandde de bal van Gianni Tiebosch direct op de lat. Daarvoor had Romero Antonioli al twee hachelijke momenten achter de rug.

De Woerdenaren hadden sowieso wat moeite met de veel diepgaande Zeeuwen.

Na een half uur spelen was daar het moment voor Sportlust ‘46. Eerst kon Zakaria Issarti op doel schieten, terwijl uit die rebound Mark van der Weijden de bal niet tegen de touwen wist te krijgen. Uiteindelijk werd de rust met de brilstand opgezocht.

Vijf minuten in de tweede helft was het eerste gevaarlijke moment voor de thuisploeg. Sportlust ‘46 schakelde in de rust om naar de vertrouwde formatie van 3 verdedigers en vijf middenvelders. Na de rode kaart werd namelijk geschakeld naar een plat viermans middenveld. De Zeeuwen namen in de tweede helft duidelijk de overhand en dat resulteerde in een grote kans van Sylvio Hage. Zijn kopbal belandde op de lat.

Verder in de wedstrijd gebeurde er nog het een en ander in Woerdens voordeel. Een grote kans van Quincy Arends en een aantal gevaarlijke momenten. Ook Goes kreeg nog een enorme kans, maar uiteindelijk knokte Sportlust ‘46 en ploeterde Goes.

Zaterdag 21 augustus staat de 1e thuiswedstrijd op het programma de tegenstanders is dan SteDoCo uit Hoornaar.

Goes – Sportlust ‘46 0-0 (0-0)