De tweede nederlaag voor Sportlust is een feit. In eigen huis ging de formatie van Patrick Loenen met 2-0 onderuit tegen koploper DUNO uit Doorwerth. Toch maakte de Woerdense hoofdklasser misschien nog wel het meeste aanspraak op de overwinning.

Curieus was het begin van de wedstrijd te noemen. Een kwartier later werd pas afgetrapt vanwege filevorming op de snelweg. De scheidsrechter van dienst stond vast in het verkeer en zodoende verscheen hij pas laat op het Sportpark Cromwijck. De toeschouwers konden zich nog net wat langer opwarmen in de kantine, alhoewel het spel van Sportlust ’46 in de eerste helft prima was. Tot twee keer toe was het Evert Brouwers die de bal niet in het doel wist te werken. ‘Als die er wel zouden zijn ingegaan, dan ontstaat er een heel andere situatie’, vond oefenmeester Loenen.

De ploeg kwam vlak na rust uit een scrimmage op een achterstand te staan en in de laatste minuten van het duel maakte Sherwin Grot nog de 2-0 uit een terechte strafschop. De conclusie van Loenen was, dat zijn ploeg een goede wedstrijd had gespeeld, maar vergat om de ballen ook in het doel te schieten.

Foto’s; Arie Verhagen